Thinking Out of the Box

Door marktwerking worden de eisen die aan organisaties worden gesteld, continu aangescherpt. Dit terwijl de tolerantie voor fouten steeds verder daalt en juridisering maakt het daarmee al met al niet gemakkelijker. Wij helpen u met het doorbreken van de gebruikelijke manier van denken en doen. 

Het Bouwbedrijf

Een directeur middel groot bouw- en vastgoed bedrijf met vele deskundigen starten een samenwerking met een kleine vastgoed onderneming in een nieuwe juridische entiteit.

Het doel is het opkopen van oud vastgoed in de grote binnensteden van Nederland, deze om te bouwen tot koop studio's welke worden aangeboden aan klein wonenden. Er is een kantoorpand gehuurd, deze is volledig ingericht en er is personeel aangenomen om taken te verrichten. De automatisering kan worden ondersteund met Microsoft Dynamics. Er is echter een cruciaal onderdeel vergeten. Er is geen businessplan, er zijn geen procesbeschrijvingen, wie doet wat en wanneer. Het was immers zo vanzelfsprekend in het grote bedrijf, er werd gesteld: 'waarom zou een start-up ook niet zo werken?'

Het is een bijzondere opdracht om binnen 4 weken een objectief businessplan te maken. Hierbij werd OFC als project eigenaar betitelt en hebben andere deskundigen in de bestaande bedrijven uitstekende input gegeven voor het volmaken van het plan. Zo moeten ook contracten naar klanten worden gemaakt en wij waren in de bijzondere omstandigheid een bedrijf op te zetten - wat feitelijk al bestaat - maar waarin een compleet nieuwe structuur mag worden opgezet, al ware het een start-up.

Na de uiteindelijke goedkeuring van het plan is het bedrijf, hetzij in fases, succesvol van start gegaan en hebben wij ons terug getrokken. Ad hoc geven wij bijsturing opdat de opdrachtgevers zich kunnen focussen op hun core business.

 

TERUG NAAR MENU

Case: Het Bouwbedrijf

Case: De Retailers

Inspiratie

U heeft een bedrijfsstrategie gemaakt waarmee u een bepaald doel wilt bereiken. Wat is uw inspiratie naar uw medewerkers? Kijkt u wat ze wel of wat ze niet kunnen?

Lees meer....

DE TOEKOMST

Bij OFC geloven we niet in één wondermiddel als het gaat om zakelijke uitdagingen van onze klanten. Wij houden zelf niet van de zachte aanpak maar zijn wel fair en zeer resultaat gericht. One Firm One Concept, alle neuzen dezelfde kant op!

Stress? Bel ons direct !

Samen werken

"Bedrijven zijn niet enkel producten en aandelen, maar mensen die samen werken, handelen en service leveren met een gezamenlijk doel."

Strategy-Technology-Profitability

Het gebruik van strategie en techniek. Wij helpen u met creatieve oplossingen de juiste tools te gebruiken met een realistisch resultaat.

Puzzel is één geheel

Wij kunnen een gedeelte van de puzzel onderzoeken of de gehele puzzel. Verbeter het business-process. Er zit meer kracht in uw organisatie dan men er van bewust is.

 

Go to top