Thinking Out of the Box

Door marktwerking worden de eisen die aan organisaties worden gesteld, continu aangescherpt. Dit terwijl de tolerantie voor fouten steeds verder daalt en juridisering maakt het daarmee al met al niet gemakkelijker. Wij helpen u met het doorbreken van de gebruikelijke manier van denken en doen. 

De Retailers:

Een interessant alledaags MKB voorbeeld:

Twee samenwerkende retailers, met vestigingen (huur) in Nederland en België met acht filialen bestaan reeds 10 jaar. Echte vakmensen. Er waren diverse winkels, divers personeel en het leek jaren voorspoedig te gaan. Er was geen doel, geen plan, geen financieel overzicht per vestiging en behalve PIN geen automatisering. Een bevriende relatie deed jarenlang de boekhouding, belasting aangifte en betalingen. Men wilde uitbreiden en wil dit met vreemd vermogen doen. De Rabobank belde ons om daar een kijkje te nemen.

De bevindingen waren niet zo rooskleurig. In plaats van uitbreiding hebben wij saneren voorgesteld. Sommige filialen waren technisch insolvent, andere draaiden uitstekend. Men wist alles van het vak maar weinig van de werkelijke situatie. Het netto resultaat was behoorlijk negatief.

We hebben de boekhouding tijdelijk uit handen genomen. De bedrijfswaarde gekapitaliseerd en de cash flow per filiaal geïndexeerd. Een centraal automatiseringssysteem ontzorgt inmiddels de administratie. Naast andere adviezen waaronder een plan, overleg met schuldeisers en veranderingen zijn er nu 4 sterke filialen. De Rabobank heeft haar krediet gehandhaafd. De ondernemers zijn 100% zeker van sturing.

 

TERUG NAAR MENU

Case: Het Bouwbedrijf

Case: De Retailers

Inspiratie

U heeft een bedrijfsstrategie gemaakt waarmee u een bepaald doel wilt bereiken. Wat is uw inspiratie naar uw medewerkers? Kijkt u wat ze wel of wat ze niet kunnen?

Lees meer....

DE TOEKOMST

Bij OFC geloven we niet in één wondermiddel als het gaat om zakelijke uitdagingen van onze klanten. Wij houden zelf niet van de zachte aanpak maar zijn wel fair en zeer resultaat gericht. One Firm One Concept, alle neuzen dezelfde kant op!

Stress? Bel ons direct !

Samen werken

"Bedrijven zijn niet enkel producten en aandelen, maar mensen die samen werken, handelen en service leveren met een gezamenlijk doel."

Strategy-Technology-Profitability

Het gebruik van strategie en techniek. Wij helpen u met creatieve oplossingen de juiste tools te gebruiken met een realistisch resultaat.

Puzzel is één geheel

Wij kunnen een gedeelte van de puzzel onderzoeken of de gehele puzzel. Verbeter het business-process. Er zit meer kracht in uw organisatie dan men er van bewust is.

 

Go to top